geen brood
3 september 2016 - Portimão, Portugal
Vanmorgen loop ik met Bitch om half 7 te wandelen, ze is loops geworden en dat is voor alle hondjes hier op de plaats een feest. Er liep al een loopse Berner Senner en nu is het dubbel op. Ik besluit om nog even te gaan liggen tot de bakker komt en word vervolgens om kwart over acht wakker, Te laat, de bakker is al geweest:) wassen en aankleden dan maar en even op de scooobiel naar de supermarkt. Ik moet ook melk en water, dus dan hoef ik het niet zelf te sjouwen. Als ik terug ben zijn de mannen ook net wakker en ik zet een bakkie koffie. Gezellig kletsen we nog wat na over gisteren en ontbijten en beslissen dan om de laatste duikfilmpjes te kijken, dat was er nog niet van gekomen. Perry heeft een dubbelset opgehad en is alleen met Harrie naar de wrakken geweest en de filmpjes zijn dan ook echt lang. Gaaf om te zien en wat veel vis! Aan het eind bij het opstijgen voegt Renato zich bij hun op de safety stop en hij voert de vissen terwijl ze 3 minuten hangen voor ze naar boven mogen. Renato vangt een tricker fish met zijn handen, grappig! Gisteren is Harrie door een tricker fish in zijn vinger gebeten, zijn handschoen was kapot en zijn vingertop werd aangezien voor een mossel blijkbaar. Ze hebben hetzelfde gebit als wij mensen en hij beet er flink in. Perry zag het gebeuren en proesten het uit van het lachen. Uitgerekend die duik had hij besloten om een keer niet te filmen omdat wij nu alles wel hadden gezien. Om half 1 is de film afgelopen en Eric is 2 Minuten voor tijd al aan zijn siësta begonnen. Perry gaat lekker zwemmen bij Harrie en Henno in het hotel en ik schrijf zoals dagelijks. Ik wacht gewoon weer rustig af tot het weer een beetje afkoelt en loop een klein rondje met Bitch en dan weer even tegen een natte Lap leunen en voor de waaier hangen. Het waait na die ene stevige wind bijna niet meer, toch is het goed te doen vanwege de droge lucht. Sander had gevraagd of wij zaadjes mee wilden nemen van bloemen, maar je ziet hier nog geen droogboeket laat staan bloemen. Dus geen zaad en vandaar ook zeldzaam als je een vlinder ziet. Je hebt hier ook helemaal geen insecten op de plaats, in 3 weken heb ik 2 torretjes en een spinnetje gezien er vliegen enkel wat vliegen, maar ook daarvan heb ik er geen zien storen onder het eten en we eten toch elke dag buiten. Ik ga even met een natte doek op de ogen zitten, want ze branden vandaag weer van het scherpe licht.
Sander:5 september 2016Mogen ook zaden van aparte palmen/ bomen zijn hoor