overleg met de mannen

15 augustus 2016 - Portimão, Portugal

Perry lag even te slapen en Eric reed, het is aarde donker op onze rit met niet een lantaarnpaal. We moeten uitwijken voor een fietser zonder licht op de 80 km weg, we schrikken ons kapot. Gelukkig gebeurt er verder niets maar wat akelig om ineens een fiets te zien in de koplampen. Hij had mazzel dat Eric goed reageerde. Na een poosje geeft Eric aan dat hij moe begint te worden en we besluiten een stop te maken in het eerstvolgende dorpje. Hier vonden we een parkeerplaats naast een rotonde met lantaarnpalen. We gaan eindelijk een bakkie doen, daar was het eerder echt te warm voor. We overleggen samen om de nacht in te rijden. Het is nu 23.10 uur en Perry heeft net heerlijk geslapen, Eric heeft inmiddels ook bij getankt en het is nu heerlijk afgekoeld, zonde om te stoppen. We gaan dan morgen op het heetst van de dag wel ergens liggen slapen. Perry gaat rijden, Eric zit ernaast en ik ga lekker liggen. Ook besluiten we om op de snelweg te blijven, dan komen we tenminste tankstations en rustplaatsen tegen, tuffen maar weer!
De camper loopt als een zonnetje! Om 4.30 uur gaan we tanken en een uurtje de ogen dicht bij het tankstation.
Perry heeft de wekker gezet en staat na 1 keer op snoze te hebben gedrukt weer op. Bij het tankstation haald hij 2 blikken energie drank, want hij wilt nu eindelijk Frankrijk eens verlaten. Om 5.45uur und vertrekken we weer, nog 65 km tot de Spaanse grens! We zitten nu bij de pyreneeën, ik ben blij dat het donker is, ik heb het niet op bergen.
Perry kijkt zijn ogen uit. We gaan omhoog en weer omhoog, nog hoger, door meerdere tunnels zelfs van 3,5 km en hij geniet ervan. Heerlijk om in Spanje te zijn, het land waar we zo van houden. Om 01.03 uur komen we het eerste bordje Portugal tegen. Om 7.45 uur, de zon komt op en Eric blijft liggen:) zie foto de grens van Portugal nog 152 km. Je merkt echt dat je in Spanje, het begint weer te leven . We rijden door mooie landschappen en zien de eerste kurkbomen al. Het is hier de gehele rit omhoog en weer om laag, niet mijn ding. Om half 12 nemen we een kleine pauze en drinken op een terrasje naast het tankstation een ijskoud drankje. Perry wilt geen camping zoeken maar doorrijden. Eric neemt dus het stuur over en Perry verplicht slapen.