Portugal!
15 augustus 2016 - Portimão, Portugal
12.55uur yes, we zijn in Portugal en rijden de tollweg op. We laten Perry lekker liggen want hij heeft 6 uur doorgereden voor hij ging slapen en voorlopig zitten we nog wel in Portugal, het is nog een heel eind naar de Algarve.
Om half 2 zoeken we een parkeerplaats op, het is snik heet en we willen afkoelen. Perry slaapt nog en omdat we een plekje in de schaduw weten te bemachtigen gooien we alle ramen open en laten hem liggen. Al gauw wordt hij ook wakker en we drinken een bakkie koffie met vulkaan. We frissen ons hier allemaal lekker op en trekken schoon goed aan. De camper is weer afgekoeld en je raad het al, Perry wilt verder reizen. We hebben nog steeds niets gegeten en besluiten als we een MC donnald zien een burger en een milkshake te halen. Het is half 3 en we zetten onze reis voort. Om half 4 zien we het eerste bordje Algarve 260 km te gaan en Perry is niet meer te stoppen, hij wilt Hoe dan ook vandaag aankomen. Nog maar 260 km mam, dat redden we makkelijk. De tolweg ligt weer achter ons 52 Euro en we zien dat Portugal veel groener is dan Frankrijk en Spanje en er staan veel meer bomen. Hoe dichter we bij Portimao komen hoe meer bergen we weer krijgen en ik heb het voor het eerst helemaal gehad. Eric ligt te slapen en het is over de 40 graden in de camper. Bitte houd ik nat met een natte waslap en ik wil niets liever dan de schaduw in. Ik begin ook honger te krijgen. Maar Perry meld, nog even volhouden mam we zijn er nu bijna, nog maar 115 km. Met natte doekjes maken we ons onder het rijden fris en tuffen gewoon verder. Om half 5 wordt Eric wakker en Perry zegt nog 65 km pap, ik laat Eric naast Perry zitten en al gauw ziet hij een bordje Portimao 25 km. Zo zegt Eric, die gingen snel :) de bergen verdwijnen en het leven komt terug. Er staan ineens veel meer huizen en dan ineens, daar is hij dan de Atlantische oceaan! Joepie we zijn er en we zijn er zonder kleerscheuren gekomen. Op de camperplaats aangekomen krijgen we een tijdelijke plek zonder stroom. Morgen kunnen we wel een plaats met stroom krijgen, we ploffen de camper op slot en gaan op zoek naar eten, want MC donnald hadden we niet meer gevonden. Zo allemaal uitstappen dus, we zijn gearriveerd!

Ga die bigmac en milkshake zoeken en ga genieten daar!!!
Liefs Rosa (Reuzltje) xxx x